Kuća Sandra

        Sveti Duje  Pogled na Rivu

  Split je odlično mjesto za vaš odmor!
      Dodaj 'Kuću Sandra' u favorite Dodaj u favorite / Pošalji e-mail / Printanje      


IZLETI

Malo koji grad može u svom najbližem okruženju gostu ponuditi toliku raznolikost zabave i izleta kao Split. Na samom ulazu u grad nalaze se ostaci antičke Salone, nekadašnjeg sjedišta rimske provincije Dalmacije i najvećeg arheološkog lokaliteta na istočnoj obali Jadrana.

Solin  Salona

Tek nešto dalje grad je Trogir, upisan u UNESCO-ov registar Svjetske kulturne baštine, čija je dva milenija stara povijest utkana i danas u život grada-muzeja.

Trogir  Trogir - Riva 

Sjeverno od Splita na putu za Sinj tvrđava je Klis čije zdanje na klisuri će vas prenijeti u vrijeme obrane ovih prostora od turske najezden a njegovo zaleđe pruža mogućnosti uživanja u jahanju, raftingu i kanuingu niz brzace rijeke Cetine.      

                  
Rafting - Cetina

Na samo 30 km uokolo Splita tri su velika Marijanska svetišta i to Čudotvornoj Gospi sinjskoj, Maloj Gospi u Solinu i svetište u Vepricu, dok je 130 km od Splita svjetski poznato svetište Međugorje.

Krenete li morem jednodnevno na izlet, putevi vode na Hvar, Brač, Vis, otoke bogate povijesti i tradicije, jedinstvenih ljepota i prirodnih fenomena kao što je Modra špilja na Biševu u kojoj se sunce lomi pretvarajući more u modro srebro.

Modra spilja   Biševo - Modra spilja

Slapovi Krke   Pogled na Krku

 

 

   :: Početna :: Apartmani :: Studio apartman :: Sobe :: Marjan :: Povijest :: Muzeji/ Kulturna ponuda :: Gastronomija :: Izleti :: Kako stići do Splita :: Fotogalerija Splita :: Kontakt :: Detaljna mapa sa objašnjenjima :: Preporuka :: Links (2, 3, 4) - razmjena linkova :: Knjiga gostiju