Kuća Sandra

         

  Split je odlično mjesto za vaš odmor!
      Dodaj 'Kuću Sandra' u favorite Dodaj u favorite / Pošalji e-mail / Printanje


PARK ŠUMA MARJAN

Marjan - 178 metara visoko brdo na krajnjem zapadnom dijelu splitskog poluotoka, zaštićena je park šuma koja svojim posjetiteljima nudi razne mogućnosti: od odmora u tišini i hladu guste borove šume do kulturnih, povijesnih, ugostiteljskih i rekreativno-sportskih sadržaja. Za samo desetak minuta šetnje od centra grada možete uživati u prekrasnom vidiku na more, otoke i grad Split sa prve vidilice gdje se ujedno nalazi i cafe Vidilica, te staro židovsko groblje. Na Marjanu se također nalaze splitski zoološki vrt i botanički vrt te mnogi povijesni i kulturni lokaliteti.

 

Podno Marjana su i plaže i uvale, omiljena kupališta brojnim Splićanima. Rekreacijsko-ugostiteljski centar Bene nalazi se petnaest minuta šetnje od sjevernih marjanskih vrata ili pet minuta vožnje turističkim vlakićem. Do centra se može i automobilom oko južne i zapadne strane Marjana. U sklopu centra postoji parking, tri tenis igrališta, nogometno igralište s umjetnom travnatom podlogom, pripadajuće svlačionice s tuševima. Od sadržaja za djecu tu je poligon sa automobilima na električni pogon, trampolin, dvorci na napuhivanje i drugi sadržaji. Uz samo more nalazi se restoran s baštom u prekrasnom ambijentu i glazbom uživo u ljetnim večerima.

 

 

 

 

   :: Početna :: Apartmani :: Studio apartman :: Sobe :: Marjan :: Povijest :: Muzeji/ Kulturna ponuda :: Gastronomija :: Izleti :: Kako stići do Splita :: Fotogalerija Splita :: Kontakt :: Detaljna mapa sa objašnjenjima :: Preporuka :: Links (2, 3, 4) - razmjena linkova :: Knjiga gostiju